[...] membranowe: ultrafiltracja i mikrofiltracja są procesami w temp. 12-13 stopni C( czyli na zimno ). Denaturacja białek zachodzi w temp.68-70'C.Jeżeli doszłoby do uszkodzenia białka ( nadpalenia) zalepiłyby się membrany i nie możliwe by było przeprowadzenie dalszej produkcji.A więc w naszym procesie nie dochodzi do " nadpalenia" białek.W celu [...]
[...] orangutana, siekacze są rozwinięte dobrze, a trzonowce są płaskie, przystosowane do rozgniatania i rozcierania pokarmu. 2.Ślina mięsożerców ma skład potrzebny do trawienia białka zwierzęcego: nie zawiera ptialiny przeznaczonej do tarwienia skrobi, jej odczyn jest kwaśny. Natowmiast ślina owocożercy jest alkaliczna, przystosowana do tarwienia [...]
[...] .....w opcji minimum! :)) + Możliwe jakieś przekąski. + Po ostatnim treningu w piątek 2-3 oszukane posiłki. Wtedy jem na ile spust i portfel mi pozwolą: dużo węgli trochę białka będę się starał wybierać produkty LOW FAT - ale bez przesadyzmu. W DNT jestem na ok 3000-3300kcal- bo odchodzą suple. Białko: [...]
[...] gigantycznej masie, chce ubić to co wpadło od końca wakacji.. Oczywiście czysta masa mile widziana Posiłki co 2-3 godziny. Staram się w każdym posiłku dostarczać od 30-40g białka ,5-6 posiłków dziennie da około 200-240g białka dziennie.. taka ilość dla mojej wagi będzie wystarczająca. „Przykładowa" dieta na co dzień. 8.00- I posiłek - 100g [...]
[...] zejdą z tego do 90 kilogramów. To oznacza zgubienie 25 kilogramów. To oznacza czyste 25 kilogramów cierpienia. Gdy próbujesz jeść dziennie 400 gramów białek i masz do wyboru białka z jajek, tuńczyka, kurczaka i wołowinę, robi się naprawdę nudno. Więc myślisz, że jesteś już przygotowany? Pewnie, jedna 200 gramowa paczka tuńczyka nie jest taka zła. [...]
[...] jędrny to cały, jeśli nie to bez wodnistego środka, pomidory suszone, oliwki, itd. W czasie, gdy warzywa stygną, włączamy piekarnik na 180-200 stopni. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do ubitej piany dodajemy żółtka i miksujemy tyle tylko żeby połączyć, ale żeby piana nie opadła. Przestygniętego kurczaka [...]
[...] norma w okresie przed startem wynosiła znacznie mniej tj. 1000kcal. Ilość wody obecnej w organiżnie reguluje zmieniając odpowiedni spożycie potraw węglowodanowych. Źródłem białka są dania o niskiej zawartości tłuszczu takie jak kurczęta, mięso indycze tuńczyk oraz białko jaj. Węglowodany spożywa w postaci ziemniaków sałatek różnych ważyw i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tygodni?” - Ano dlatego, że kurczak to tradycyjne jedzenie, które spożywają nie tylko sportowcy. Jednak mimo wszystko zapewniam, że jest to dużo lepsza forma naładowania białka niż białko zawarte w gainerze, a ryż/makaron/kasza gryczana to dużo lepsze formy węglowodanów zasilających organizm i dodających energii, niż węglowodany zawarte w [...]
[...] i szczupłej sylwetki. Pieczywo to przede wszystkim źródło dużej ilości węglowodanów. Nasza codzienna dieta powinna się składać w 55-60 proc. z węglowodanów, 10-15 proc. białka i mniej niż 30 proc tłuszczów. Jeśli będziemy się tak odżywiać, już po 2-3 miesiącach stracimy nieco na wadze. Tak wynika z badań przeprowadzonych na amerykańskich [...]
Witam. Poczatek waga ok. 92 kg, pas ok. 102, Teraz. 89,2, pas 98/97 Trening siłowy + aeroby, po kazdym trening 20-30 minut. Wrzucam diete z ost 25 dni, tak sobie mniej wiecej jadlem. Wiem ze sa bledy dlatego jakby ktos zechcial mi pomoc to bylbym bardzo wdzieczny. Ogolnie diete znosze dobrze, wszedem odrazu w okno 18/6. Praca 3 zmiany takze te [...]
[...] posiłków dziennie to ideał, do którego należy dążyć 2) Spożywajcie dostateczne ilości wysokowartościowego białka. Produkty takie, jak białko jaj, chude czerwone mięso, białe mięso indyka i kurczaka (bez skórki) i ryby są doskonałym źródłem białka. Jeśli trenujecie bardzo [...]
Dieta ta ma za zadanie wspomagać aktywność fizyczną w budowaniu masy mięśniowej. Najważniejsze jest tu dostarczenie większej niż w zwyczajowej diecie ilości białka, które jest podstawową cegiełką budującą strukturę mięśni oraz węglowodanów pochodzących z produktów zbożowych, owoców i warzyw, jako paliwa do ich pracy. Najcenniejszym źródłem białka [...]
[...] i nieporównywalna z innymi produktami, na przykład białko jest przyswajalne w 94%, tłuszcz w 95%, węglowodany w 98%, związki mineralne w 76%. Porównajmy - przyswajalność białka zawartego w mleku kształtuje się na poziomie 85%, w ziemniakach 77%, w mięsie 78%, w roślinach strączkowych 40-60%. Szkoda, że bez uzasadnienia często w wielu [...]
[...] zwłaszcza w okresie między piątym a dziesiątym dniem od wprowadzenia diety, zmniejszyć zapotrzebowanie organizmu na energię, co można uzyskać przez zmniejszenie spożycia białka, podawania tłuszczu o najwyższej wartości biologicznej, ograniczenia aktywności fizycznej, przebywanie w cieple. Należy przejściowo spożywać produkty zapobiegające [...]